Bu yazı bir tanıdığının işine yarar mı? facebook’da paylaş
İpotekli ihtiyaç kredisinin hayat kurtaran avantajları

İpotekli ihtiyaç kredilerinin diğer ihtiyaç kredilerine ve tüketici kredilerine kıyasla farklı avantajları mevcut. Her ne kadar bir mal varlığının ipotek olarak gösterilmesi gerekse de aşağıda sıralanan avantajlar sebebiyle ipotekli ihtiyaç kredisi, göz önünde bulundurulması gereken bir kredi türü olarak karşımıza çıkıyor. İşte avantajlardan bazıları.

Faiz oranları

İpotekli ihtiyaç kredisinde banka ipotek verdiğiniz gayrimenkulü teminat olarak aldığı için riski düşüktür. Bu nedenle bu kredilerde faiz oranlarını düşük tutar.

Kredi miktarı

İpotekli ihtiyaç kredilerinde verilen kredi miktarı teminat olarak vereceğiniz gayrimenkul için belirlenen bedelin %50 sine kadar çıkabilir.

Vergi maliyeti

İpotekli ihtiyaç kredisi çekerken ipotek göstereceğiniz gayrimenkulün tapusu şahsınıza ait ise Banka Sigorta Muamele Vergisi ödemezsiniz. Bu şekilde vergi maliyetiniz ciddi oranda düşmüş olur.

Borç birleştirme ve yapılandırma

Mevcut kredi borçlarınızı tek bir çatı altında toplayıp yeniden yapılandırmak istediğinizde çekeceğiniz kredi miktarı büyüyecektir. Büyüyen kredi miktarınız için düşük faiz ödemek için ipotekli kredi avantaj sağlar.

Konut kredisinde peşinat desteği

İkinci bir ev almak istediğinizde kredi alabilmek için %25 peşinatı temin edemediğiniz durumlarda ilk evinizi peşinat için ipotek gösterip kalan %75’lik kısım için konut kredisi alabilirsiniz.

Vade süresi

Eylül 2016'da yapılan son düzenlemelerle ihtiyaç kredilerinde vadeler en fazla 48 ay olabilirken ihtiyaç kredisi dışındaki ipotekli kredilerde vade süresi 120 aya kadar uzatılabiliyor.

Diğer Bilgiler
Kredi Notu Nedir?
Kredi Notu; Kredi Kayıt Bürosu adlı kuruluş tarafından, kişinin geçmişten bugüne kadar bankalarla kredili çalışma davranışlarından (Bireysel Kredi, Kredi Kartı, Kredili Mevduat vb.) yola çıkarak oluşturduğu bir risk derecelendirme yöntemine verilen isimdir. Kredi Notu ile kişilerin borç ödeme disiplinleri, mevcuttaki borçlarını ödeyebilme veya ödeyememe ihtimalleri sayısal değerlere dönüştürülür. Bu sayede; finansal kurumlar, reel sektör ve bireyler kredi notunu kendilerine referans almaktadır. Kredi Notu, 0 ile 1900 değerleri arasında değişir. 0 en riskli puan iken, 1900 en az riskli puandır. Kredi notu yükseldikçe kredi talebinin olumlu sonuçlanma ihtimali yükselmektedir. Devamı
Birikim alışkanlıklarınızı değiştirmek için 4 haftalık süreç
Ekonomi konusunda plan yaparken genellikle aylık bütçeler hesaplanır ve öncelik borç, ihtiyaç ve gelir üzerinde yoğunlaşır. Halbuki tüm önemli kararlar gibi birikim yapmaya başlama kararı da günlük alışkanlıklarımızı değiştirmekten geçer. Koşmak yorucu olduğu için, kolayca vazgeçebilirsiniz ama unutmayın, gitmek istediğiniz yere küçük adımlarla da ulaşabilirsiniz. Devamı
Elif Sevil S.
31 yaşında, Bekar
Öğretmen
“Tekkredi bana kesinlikle çok ama çok yardımcı oldu. Yüklü miktarda ve dağınık olan, yetişemediğim ödemelerim vardı. Bunları tek bir elden tek bir bankaya ödemem konusunda başvuru aşamasından bankaya gidip kredimi kullanma aşamasına kadar Tekkredi'yi her sorumda aradığımda karşımda tatlı bir muhatap buldum ve sorunum çözüldü, kredimi rahat bir şekilde kullandım.”