Hangi konuda olursa olsun bir şeyi değiştirmek ya da iyileştirmek istiyorsanız, başlamanız gereken nokta durum konusunda bilgili olmaktan geçer. Finansal durumunuzla ilgili ayrıntılı bir bütçe hazırlayın. İçinde borçlarınızdan, aylık sabit ve değişken harcamalarına kadar tüm kalemleri ekleyin. Böylece sonraki aylarda gelir gider dengenizi önceden görme imkanı yakalarsınız.
Günlük hayat içerisinde gerekli veya keyfi birçok şeye para harcanıyor. Neye ne kadar harcadığınızı bilmek de bütçeyle beraber finansal durumunuzu iyileştirmek için yapmanız gerekenlerden. İster bir not defteri, ister telefonunuza kuracağınız bir uygulamayı kullanın, küçük büyük demeden harcadığınız her paranın kaydını tutun. Bu kayıtları ev giderleri, giyim, yemek, faturalar gibi kategorilendirmek harcama alışkanlıklarınızı da ortaya çıkartacaktır.
Bütçenizi ve harcama alışkanlıklarınızı çıkardıktan sonra hangi giderlerinizi nasıl düşürebileceğiniz kafanızda belirmiş olacak. Bunlarla ilgili net kararlar alın ve gelir gider dengenizi sağlamak için bu kararlara sadık kalın. Unutmayın, büyük değişiklikler kısa zamanda gerçekleşmez. Tutarlı olmanız ve süreklilik sağlamanız kilit öneme sahip. Harcama alışkanlıklarınızı değiştirmek ilk başta zorlayıcı olabilir, fakat gün geçtikçe bu yeni duruma rahatça uyum sağlayacaksınız.
Gelir gider dengenizi bozan en önemli etken borçlarınız. Çekilen krediler, kredi kartı borçları, nakit borçlar derken borçlarınızla ilgili bir şey yapmadan finansal durumunuzu düzeltmeniz mümkün değil. Öncelikle tüm borçlarınızın listesini yapın. Kredi ödemeleri, kredi kartı taksit, yapılandırılmış kredi ödemeleri gibi tüm ödemelerinizin takvimini hazırlayın. Yaptığınız bütçe ve harcama alışkanlıklarınızla birlikte değerlendirerek kendinize makul bir ödeme planı hazırlayın. Ödemelerinizi düzenli yapabilmek için önceliği borçlarınıza vermeniz gerekir. Bunun için gerekirse hesap kesim tarihlerinizi değiştirebilirsiniz. Ancak unutmayın eski borçları kapatırken yeni borçlar edinmek sizi kısır bir döngüye sürükleyecektir. Bu sebeple ödemeleriniz bitene kadar yeni borca girmeyin.
Bütçeniz, harcama alışkanlıklarınız konusunda ilerleme sağlamanıza rağmen borçlarınızla ilgili finansal dengenizi bulamıyorsanız, tekkredi.com'a gelerek borç birleştirme kredisiyle ihtiyaç kredisi, kredi kartı borcu, kredili mevduat hesabı borçları gibi farklı borçlarınızı en uygun koşullarda birleştirerek yapılandırabilir ve daha kolay kapatabilirsiniz.